Hjemmefrontens barn

Et konseptalbum om å vokse opp med vold og overgrep

Gjennom mitt arbeid som psykolog har jeg hørt mange historier om oppvekster preget av vold og overgrep. Det har stadig slått meg hvilke hverdagshelter disse barna og ungdommene er. Og at deres kamper fortjener å bli synliggjort og hørt.

Nyere forskning viser at erfaringer fra krig og fra en voldelig oppvekst kan gi lignende type psykiske skader. Et hjem preget av vold og overgrep kan sammenlignes med å leve i et minefelt. Man vet aldri når det smeller og er forberedt på at det verste kan skje når som helst. Barna og de unge går i konstant høy stressberedskap og sliter ofte med alvorlige og langvarige ettervirkninger.

Prosjektet «Hjemmefrontens barn» består av låter, tekster, historier der mye vil samles i et konsept album. I neste omgang planlegges konsertforestillinger. Prosjektet vil også bli brukt i lukkede forum med «ettersnakk» og tilpassede opplegg. Tekstene balanserer mellom det dypt sårbare og alvorlige til humor og satire. Musikalsk er materialet sjangeroverskridende, fra rock, blues, hiphop til rolige jazzballader.

Målet med Hjemmefrontens barn er å skape mer åpenhet, forståelse og å gi en stemme til de som bærer på vonde voldshistorier. Sangtekstene vil også formidle håp og muligheter for hjelp og endring.

Det planlegges en slippkonsert den 10 Oktober i år, på «Verdensdagen for psykisk helse» sentralt i Oslo. Dette blir et arrangement der flere vil være involvert.

«Barnetrinn i et minefelt, Et barnesinn holder pusten og livet på vent»