Mitt Lille Lys

Et musikkteater om ungdom og fanatisme. Prosjektet har egen side. Den finner du her: Mitt lille lys

Fotograf: Viktor Jæger

«Forestillingen ”Mitt Lille Lys” er rørende, sterkt og med en svært aktuell problemstilling.

Det er historien om en ung jentes kamp for å finne seg selv i et strengt kristent miljø.

Hvor Gud, presten, forkynnere, psykiateren og far er de store autoritetene. Vi kjenner oss igjen i Lovise Angen Krogstads ”musikal”.

Kampen for å finne egen stemme og alle kastene mellom tvil og tro hører med på veien mot det vågestykket det er, og stole på egne erfaringer.

Stykket anbefales varmt til alle, og som barne og ungdomspsykolog vil jeg spesielt anbefale det til dagens ungdom som daglig må sloss mot falske idealer.»

– Per Are Løkke, barne og ungomspsykolog, forfatter

«Jeg hørte Lovise første gang i kulturkirken Jakob med sin forestillingen «Mitt lille lys» og jeg, ja, hva skal jeg si. Jeg har ikke hørt lignende.  Lovise har en stemme jeg ikke har hørt maken til, den er helt rå, og hun kan synge absolutt alt. Klassisk, rap, rock, gospel, ballade, you name it.

Det var morsomt, fryktelig morsomt og svært alvorlig. Og hun har skrevet alle tekster og utviklet alle karakterer selv. Lovise er bare et helt unikt talent.»

– Hilde Hannah Buvik, skuespiller, tekstforfatter

«Dette var morsomt, intelligent og viktig! Lovise Angen Krogstad, du underholder, konfronterer oss og gir forsoning gjennom dine fabelaktige tekster og din varme utstråling på scenen.

Spennende og varierte miljøvalg som gir referanser til alt fra kristne trange fjordarmer, til gladkristne som er ruset på seg selv, og alternative guru-tyranner men ikke minst «vitenskapelige» profeters maktovergrep gav oss ettertanke og enda mer selvrefleksjon!

Og så er det alltid deilig og høre når du lar sangstemmen din røske tak i oss.

Og takk til dine fantastisk musikere Marius Holth, Edvard Brune og hjelpere som gav deg en perfekt ramme.»

– Henning Økland, lege, artist, leder av nettverk Medmennesker