Lovise Angen Krogstad er en artist med en allsidig bakgrunn.

Som sanger, skuespiller og manusforfatter har musikkteater hittil vært hennes hovedsjanger.

Balansen mellom alvor, sårbarhet og humor er kjernen i Lovises skapende arbeid.

Med lang erfaring som psykolog og antropolog har hun mye kunnskap om det menneskelige.

I sitt kunstnerisk uttrykk utfordrer hun makt aspektet i ulike former og legger ikke skjul på et dypt sosialt engasjement.

Hennes første musikkteater “Mitt lille Lys” om ungdom og fanatisme, hadde premiere i Kulturkirken Jakob desember 2015. Forestillingen var på turne med Folkeakademiet Midt Norge høsten 2016.

Hun har de senere år skrevet tekster og melodier innen ulike sjangre, som omhandler dype spørsmål i menneskets liv.

Lovise Angen Krogstad er en artist med en allsidig bakgrunn.

Som sanger, skuespiller og manusforfatter har musikkteater hittil vært hennes hovedsjanger.. Balansen mellom alvor, sårbarhet og humor er kjernen i Lovises skapende arbeid.

Med lang erfaring som psykolog og antropolog har hun mye kunnskap om det menneskelige. I sitt kunstnerisk uttrykk utfordrer hun makt aspektet i ulike former og legger ikke skjul på et dypt sosialt engasjement.

Hennes første musikkteater “Mitt lille Lys” om ungdom og fanatisme, hadde premiere i Kulturkirken Jakob desember 2015. Forestillingen var på turne med Folkeakademiet Midt Norge høsten 2016.

Hun har de senere år skrevet tekster og melodier innen ulike sjangre, som omhandler dype spørsmål i menneskets liv.

Å lage virkelig god humor er en kunst. Det handler om timing, tilstedeværelse, medmenneskelighet og evnen til å ta alle absurditeter inne i seg på dypeste alvor. Og Lovise er en virkelig kunstner, og en stor komiker. Kunsten hennes forteller oss mye om det å være menneske, vær forberedt på å le til du gråter!

Høgskolelektor ved Teaterhøyskolen i Oslo (KHIO) – Marius Holth

Jeg hørte Lovise første gang i kulturkirken Jakob med sin forestilling «Mitt lille lys». Lovise har en stemme som er helt rå, og hun kan synge absolutt alt. Klassisk, rap, rock, gospel, ballade, you name it. Det var morsomt, fryktelig morsomt og svært alvorlig. Og hun har skrevet alle tekster og utviklet alle karakterer selv. Lovise er bare et helt unikt talent.

Hilde Hannah Buvik, skuespiller, tekstforfatter

Lovise er en artist med en blanding av burlesk humor og dyp alvor. Dette resulterer i sceneopptredner som er hysterisk morsomme. Men som også tar tak i deg og får deg til å reflektere. Lovise har virkelig noe på hjertet og har evnen til å berøre sitt publikum.

Marianne Jørgensen, Vokalist, skuespiller, låtskriver

«Mitt lille lys» var morsomt, intelligent og viktig! Lovise Angen Krogstad, du underholder, konfronterer oss og gir forsoning gjennom dine fabelaktige tekster og din varme utstråling på scenen.

Veldig spennende og varierte miljøvalg som gir referanser til alt fra kristne trange fjordarmer, til gladkristne som er ruset på seg selv, og alternative guru-tyranner men ikke minst «vitenskapelige» profeters maktovergrep gav oss ettertanke og enda mer selvrefleksjon!

Og så er det alltid deilig og høre når du lar sangstemmen din røske tak i oss. Og takk til dine fantastiske musikere Marius Holth, Edvard Brune og hjelpere som gav deg en perfekt ramme.

Henning Økland, lege og artist

Artisten

Lovise behersker ulike sangtekniske sjangre og elsker improvisatorisk teater. Hun har de senere år skrevet tekster og melodier som omhandler dype spørsmål i menneskets liv.

Sang & Musikk

Lovise er oppvokst med sang og musikk. Hun sang tidlig sammen med sin far bak piano.

Hun lærte klassisk sang på kommunal musikkskole i ungdomsårene og tok pianotimer i tidlig alder.

I voksen alder har hun tatt en ettårig sangutdannelse ved Complete Vocal Institute i København.

Hun har i flere år deltatt i gruppe undervisning ved Stemmekraft sangkurs” ledet av Marius Holth.

Gjennom Stemmekraft har hun også tatt kurser innen låtskriving og sigøynersang.

Hun har i tillegg et ettårig kurs i «Kreativ Stemmeterapeutisk Utdanning» ledet av skuespiller og stemmeterapeut Barbra Laurré.

Teater

Interessen for teater ble for alvor skapt gjennom å delta på workshops innen Forumteater,  «De undertryktes teater.»

Hun ble særlig inspirert av den Colombianske psykolog og artist Hector Aristizabal. Hector er leder av nettverket Imagine Action.
hvor Lovise senere har deltatt i flere workshops i Norge.

Lovise har også vært Involvert i Forumteater ACT2, ved SAFIR frivillighetssentral, Kirkens Bymisjon.

I senere år har hun tatt kurs i improvisasjon og i skuespillerteknikk ved Teaterstudio i regi av skuespiller Ingunn Andreassen.

Fagpersonen

Lovise er utdannet psykolog og sosialantropolog med langt engasjement innen sosialt rettighetsarbeid.

Hun er spesialisert innen traumepsykologi, flerkulturell psykologi og har over 20 års erfaring som klinisk psykolog.

Foruten egen klinisk praksis har hun blant annet jobbet ved ”RVTS – Regionalt senter om vold traumatisk stress og selvmordsforebygging ” i mange år.

Hun har jobbet for Kirkens Bymisjon i et gatenært tilbud i flere år. Lovise har også vært Psykolog i Oslo kretsfengsel.

I et flerårig prosjekt har Lovise arbeidet med funksjonshemmedes rettigheter. Dette var forløper til dagens TRS kompetansesenter.

Hennes feltarbeid i Sosialantropologi ble gjort 7 måneder i Bangalore, sør India i samarbeid med organisasjonen MAYA om temaet ”Barnearbeid”.

Lovise bidrar som konsulent for “Health and Human Rights Info“, hvor hun holder workshops om ”Health and gender based violence – Helping survivors of sexual violence in conflict areas– a training manual”.

Hun er også konsulent for Hjelpekilden Norge http://www.hjelpekilden.no En frivillig organisasjon som yter hjelp og støtte til mennesker i problematiske religiøse bruddprosesser.